torsdag 11 december 2008

Lugnet i slöjden

Den här morgonen började i textilslöjden tillsammans med elever från femman. Från början droppade de in några i taget och det var också rejält högljutt. Alla vill ha hjälp samtidigt och jag upplever att många frågar innan de tänker efter själva. Slöjdfröken är coollugn och svarar, inspirerar och har lösningar på allt. Rummet är härligt ombonat med massa tips och förslag på saker man kan göra, och det hänger också andra elevers arbeten på anslagstavlan.

Efter ett tag lägger sig lugnet och det är en mycket intensiv verksamhet. Det är ju bara en vecka kvar till jul och alla vill hinna så mycket som möjligt för sedan byter de grupper. Barnen tillverkar garnbollar till olika djurformer, julstrumpor och stickade gosedjur. En flicka tillverkade en kockmössa till en i personalen som är så snäll.......

Jag slås av hur väl det fungerar med struktur, inte en gång höjde läraren rösten, inte en gång behövdes det sägas till utan allt flöt på. Imponerade att de gör så mycket fint, har så härliga idéer och det är fantastiskt kul att möta så duktiga och nöjda elever.

Stolt rektor
Karin

Inga kommentarer: