onsdag 12 november 2008

En lång dag

Idag har alla på skolan varit igång i tolv timmar. Jag hade rektorskonferens på dagen och det var innehållsrikt och intensivt. Grundskolerektorerna träffas en gång i månaden för att prata om hur vi har det och också tillsammans komma på lösningar om hur vi ska fortsätta driva våra skolor. Idag handlade informationen om årets löneöversyn, närvarohantering och skolpliktsbevakning. Det är svåra och angelägna frågor och därför så viktigt att det blir på allra bästa sätt. Dessutom är det så skönt att träffa alla härliga kollegor, diskutera och äta lunch ihop, idag åt jag med Tom och Anders, tack för det.

I kväll har vi haft personalmöte på skolan. All personal träffas två kvällar per termin och har kompetensutveckling. Idag har vi pratat mest om bemötande, hur vi vill att vi ska vara mot varandra på skolan. Vi har påbörjat revideringen av våra regler och även introducerat arbetet med något som heter Lean som hela kommunen kommer genomföra nästa år.

Det roligaste var att vi testade en ny lek: "Vad ska jag göra". Det är en form av improvisationsteater där vi utifrån olika scener, gav varandra coachning och delgav varandra våra erfarenheter. De olika scenerna var t ex: spring inte i korridoren, alla får vara med i leken, ställ bort din tallrik. Det är så roligt när vi ger varandra chansen att skratta tillsammans, alla ställer upp och bjuder på sig. Så under trevliga former har vi tillsammans tagit ytterligare ett steg i skolans förbättringsarbete.

Tack för det
Karin

3 kommentarer:

Anonym sa...

Hej Karin!
Det var snabbt marscherat efter en lång dag. I kväll har vi skrattat och haft kul!

Anonym sa...

Jag gillar ditt sätt att uttrycka dig. Bloggen känns spännande och andas positivism.

Och det var verkligen så...
Personalsammankomsten VAR trevlig.

Ses i morrn/TN

Unknown sa...

Schysst med en Södertäljerektor som bloggar - det visar på framåtanda och förståelse för hur viktig en sådan här arena är för att skolan (skolorna) ska gå in i framtiden med framåtande... jag lägger in den bland mina favoriter på http://delicious.com/henrik.widaeus

Härligt språk också! Slänger ut en blänkare om din blogg på

http://www.edu.sodertalje.se

också! mvh Henrik Widaeus e-mentorerna södertälje